Mi a fő motivációd a borászkodásban?

A tájat borító rendezett ültetvények látványa. Létrehozni egy olyan egyedi terméket, ami ránk jellemző. Ha sokan mondják, hogy jó, ízlik a bor, az engem elégedettséggel tölt el és kellőképpen inspirál, hogy folytassam a megkezdett utat.

Mi okozza a legnagyobb örömöt?

Munkánk gyümölcse, az i-re a pont egy jó évjárat! Végignézni a folyamatot, hogy egy kis elültetett növényből, hogy fejlődik egy idősebb tőke és élete során milyen árnyalatú, ízvilágú borokat képes adni.

Mi jelenti a legnagyobb nehézséget?

A legnehezebb a rengeteg bizonytalansági faktor: időjárás, bordivat, változó gazdasági környezet.

balazs-eniko

Káli Balázs és felesége, Enikő

Hová szeretnéd eljuttatni a pincét 5 év múlva?

A legfontosabb, hogy olyan fogyasztókat szeretnénk megszólítani, akik értékelik a táj adottságait tükröző, egyedi ízvilágú, gyümölcsös-ásványos borokat. Célom a termelési és értékesítési lehetőségekhez jobban igazodó fajtaszortiment kialakítása, a helyi borturizmus fejlesztése és az online értékesítés növelése. Több vendéglátóhely kínálatában szeretnék megjelenni, egyes tételeinket pedig kereskedelmi láncokban értékesíteni.

Kedvenc bor?

Régi nagy kedvencem a vulkanikus Olaszrizling, legújabb kedvenc pedig a Sauvignon blanc és a Fekete leányka.

Kedvenc hely?

A Káli medencei táj és a környékbeli tanúhegyek.

Kedvenc zene?

Zeneileg mindenevő vagyok.

Enikő Balázsról

Nem nagyon ismerek még egy ilyen embert aki ennyire szereti és élvezi a munkáját, mint Balázs. Tisztelettel bánik a szőlővel és a környezetével, nagyon kitartó, maximalista, fontos neki a kisugárzás, de közben nagyon egyszerű. Korábban elvből elutasítottam a borokat, de Balázs képes volt megszerettetni velem a 2013-as Traminijével. Azóta új kedvencem is van: átpártoltam a Chardonnay aktuális évjáratához…

vissza