2,190.00 Ft

A Káli-medence szívében mészköves, bazaltos területen termett, nagyrészt öreg tőkékről kézzel szüretelt szőlőből készült, a tájra jellemző ásványos karakterű, ropogós, gyümölcsös ízvilágú bor.

Összetétel: Olaszrizling 30%, Chardonnay 30%, Szürkebarát 30%, Irsai Olivér 10%.

Az alapborok tartályban erjedtek, majd házasítás után a kész cuvée még egy fél évet töltött nagy, kétezer literes ászokhordóban. Ennek köszönhető, hogy az alkotóelemek nagyon szépen, varratmentesen egy harmonikus egésszé értek össze.

A pohárban világos arany színű, csillogó, kóstolásra csábító bor. Kifejező, intenzív illatában zamatos őszibarack, sárga virágok és tengeri só. A korty krémes érzetű, a savak többszólamúak, íze kifejezetten gazdag, közepesen hosszú, sokrétű gyümölcsös-szőlős-sós lecsengéssel, madulás villanásokkal.

Franciaországban falubornak hívnák, ezért viseli az egykori, mára eltűnt szomszéd település régi Árpád-kori nevét (Töttöskál), ahol a szőlők találhatók.

Véleményünk szerint ez az eddigi legszebb Töttöskál cuvée a pincétől. Az alapboron messze túlmutató, hamisítatlan és élvezetes Balaton-felvidéki birtok cuvée. És ami még mindenképpen említést érdemel: egészen kiváló ár-érték arányú bor.

Kategória: Címke:

További információk

Alkohol

13%

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Töttöskál 2022” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza